Syyskuun näyttely

Share |
11.09.2018

110918_LauraUimonen.jpgSyyskauden käynnistyttyä Mummon Kammarin Kyläpaikan seinälle on jälleen pystytetty myös Kuukauden näyttely. Laura Uimonen on antanut näyttelylleen nimeksi Lempiväri II. Hän sanoo, että hänen lempivärinsä vaihtelee, tällä hetkellä se on oranssi. Se sopiikin hyvin syksyn tunnelmaan.

Valkeakoskelainen Laura Uimonen on viettänyt lapsuutensa Tampereella Pispalan alla Hyhkyn maisemissa. Myös opiskeluaika Teknillisessä Korkeakoulussa piti hänet tamperelaisena. Hän on koulutukseltaan arkkitehti, pääaineena kaupunkisuunnittelu. Opintojen yhteydessä hän osallistui maalausleireille.

Luonto- ja ympäristö ovat olleet hänelle tärkeitä jo lapsuudesta lähtien, luonnossa liikkuminen ja partio kuuluivat harrastuksiin. Piirtänyt ja maalannut hän on koko elämänsä ajan.

Työuransa hän on tehnyt kulttuurialalla, taidekeskuksen vetäjänä. Hän on tutkinut taidetta ja opettanut mm. ympäristötaidetta Taideteollisessa korkeakoulussa usean vuoden ajan. Hän toimii myös museoassistenttina Visavuoressa.
Vuonna 2014 hän suoritti kaksivuotiset luontokartoittajan opinnot. Hänellä on oma yritys nimeltä LU Studio Finland, jonka puitteissa hän tekee luonto- ja rakennushistoriaselvityksiä, pitää maalauskursseja ja tekee tilaustöinä erilaisia kuvitustöitä. Hän sanookin kokevansa itsensä enemmänkin kuvittajaksi ja taiteen sekatyöläiseksi kuin taidemaalariksi. Tilaustyönä hän on tehnyt esimerkiksi kasvi- ja eläintauluja luontopolkuja varten. Uimonen kertoo piirtävänsä paljon ulkona ja viimeistelevänsä työt sitten jälkeenpäin kotona. Joskus hän käyttää valokuvia yksityiskohtien muistamiseen ja keräämiään oksanpalasia tai lehtiä tunnelman luomiseen. Työt hän tekee pääosin vesiväreillä, joskus eri tekniikoita yhdistellen.

Pieni osa Mummon Kammarin Kyläpaikan näyttelyn töistä on peräisin Uimosen aiemmista näyttelyistä. Kesällä 2018 Uimonen osallistui Päivölän opiston järjestämälle maalauskurssille Nazzanossa, Italiassa Rooman pohjoispuolella. Ryhmässä oli monen ikäisiä naisia eri puolilta Suomea. He asuivat italialaisen taiteilijan, Emilio Stefanellin, talossa ja saivat nauttia hienoista maisemista, kesäisen lämpimästä säästä ja keskittyä maalaamiseen kokopäiväisesti. Osa näyttelyn maalauksista onkin syntynyt tuon kurssin aikana. Teoksista voi aistia kesän lämmön ja valon. Kaikkein uusimmat näyttelyn työt on maalattu viime elokuun lopussa.

Näyttely 26.09.2018 asti, avoinna ma-to klo 10-14.

Katso myös kuvia Kuva-albumin Kuukauden näyttely -kansiosta.

- Kotisivujen uutistoimitus

11.09.2018Syyskuun näyttely
03.09.2018Kyläpaikan syyskausi alkanut
31.07.2018Mummon Kammarin sähköpostissa vikaa
25.06.2018Hyvää kesää!
26.04.2018Kuukausinäyttely Kuva-albumissa
23.04.2018UUTTA! Mummon Kammarin kurssi vapaaehtoisille Lielahden kirkossa 7.5.
17.04.2018Helinä Siikala: Ihmisellä on tahto olla terve - miksi ei saisi sairastaa ja haluta hoivaa?
09.04.2018Tiedätkö mitä tapahtuu Lähitoreilla?
31.03.2018Hyvää pääsiäistä!
22.03.2018Toimisto on avoinna jo tänään, Kyläpaikka maanantaista alkaen

Siirry arkistoon »