KANSSAELÄMISTÄ vapaaehtoisena pikkaraisaskareissa

Sunnuntai 21.11.2010 - Tapio, talkkari pikkarainen

Mummon Kammarilta esitettiin tarinatuokioon osallistumista. Käsitin, että aiheen tulisi liittyä vapaaehtoistoimintaan ikääntyvien parissa. Mieleeni tulivat muistot pitkäaikaisista kanssakäymistilanteista erään vanhuksen kanssa. Vuosien saatossa tapaamisista tuli kummallekin tärkeitä.

Lue lisää »

Avainsanat: talkkari pikkarainen, vanhus

Enkeleitä päällä maan

Torstai 10.12.2009 klo 11:54 - Liisa ja vanhus

Menemme vanhukseni kanssa joulukuun hämärässä kirkontuvan päiväkerhoon. Yhteensä parikymmentä vanhusta asettautuu pöytien ympärille rinkiin istumaan.

Lue lisää »

Avainsanat: vanhus, ystävä, vapaaehtoistyö

Ikä - suhteellinen käsite

Perjantai 4.12.2009 klo 11:21 - Nina Uusitalo

Sairaalavierailut saattavat olla henkisesti rankkoja, mutta toisinaan
ainakin vapaaehtoisella on suunnattoman hauskaa. Ja tämän jutun johdannoksi kerron, että olen melkein 45-vuotias nainen.

Päivänä eräänä olin sairaalan käytävällä kaatamassa kahvia kuppeihin, kun kuulin takaani iloisen naisäänen huudahtavan: "Voi kun meillä on tollainen kiva pieni tyttö täällä!" Vaistomaisesti käännyin katsomaan osaston ulko-ovelle, oliko sieltä tulossa lapsiperhe vierailulle - enpä ollut huomannutkaan. Vaan oli minulla naurussa pitelemistä, kun kyseinen rouva rollaattoreineen ohitti minut hurmaavasti hymyillen ja tervehtien, hän olikin puhunut minusta!

Suosittelen kaikille, ja etenkin mahdollisesta keski-iän kriisistä kärsiville henkilöille, yhdessäoloa vanhusten kanssa - moni asia saa uudet mittasuhteet :-)

Avainsanat: sairaala, vanhus, ikä

Kirjoittaja on saanut uuden mummuystävän!

Maanantai 23.11.2009 klo 9:34 - Nina Uusitalo

Kirjoittaja on saanut uuden mummuystävän! Kammarin ohjaajien kanssa päädyimme kohdallani sairaalaystävän toimeen, kaikki puutteeni ja vahvuuteni huomioon ottaen. Erittäin iloinen olen siitä, että eräs kammarilainen lähti minut sairaalaan henkilökunnalle esittelemään - näin pääsin sujuvasti mukaan uuteen joukkoon.

Lue lisää »

Avainsanat: vapaaehtoistyö, vanhus, ystävä

Mikä on ystävän paras ominaisuus

Maanantai 9.11.2009 klo 10:45 - Liisa ja vanhus

Mikä on ystävän paras ominaisuus, mietin mielessäni, kun et kuullut ovikellon soittoa, vaikka rimputin sitä useaan kertaan. Kännykkäni muistissa ei ole numeroasi. En voinut tarttua tähän mahdollisuuteen.

Porraskäytävään kuuluu yliteholla oleva radion ääni. Siis sisällä Sinä olet - mutta onko sattunut jotakin...

Lue lisää »

Avainsanat: ystävä, vanhus, vapaaehtoistyö

Ystävä vanhukselle

Perjantai 25.9.2009 klo 9:17 - Liisa ja vanhus

Huhtikuinen arkipäivä on kulumassa, kun kohtasimme ensi kerran.

Lue lisää »

Avainsanat: ystävä, vanhus, vapaaehtoistyö