Lauantailausuma

Lauantai 11.9.2010 - Mummolatuotanto

Ehdon valta ahvenella, ottaa onkeen, jos tahtoo.

Lue lisää »

Avainsanat: sananlasku, mietelause

Lauantailausuma

Lauantai 4.9.2010 - Mummolatuotanto

"Miehen on mela kädessä, Jumala venettä viepi."

- Mummolatuotanto -

 

Mikä on lauantailausuma?

Erilaiset mietelauseet ovat tulleet monelle tutuiksi yhden Mummon Kammarin menestystarinan eli hattumummojen tekemien taidokkaiden miniatyyrihattujen kautta. Hattuja on tehty jo lähes 20 vuotta ja niiden myyntituotto menee lyhentämättömänä Taysin lasten teho-osaston hyväksi. Hattumummojen mietelauseperinnettä jatkaa verkossa viikon lauantailausuma. 

Mummolatuotanto aloitti tänään (4.9.2010) lukijoiden viikonloppuvirkistykseksi tällä blogisivulla vanhojen sananlaskujen tai mietelauseiden julkaisun joka lauantai.

Miten voin osallistua lauantailausumien laatimiseen?

Onko jokin sananlasku tai mietelause on sinulle tärkeä? Käyttikö oma mummosi tai vaarisi jotain lausahdusta useinkin? Törmäätkö vapaaehtoistyössäsi usein johonkin vanhusten käyttämään kivaan kiteytykseen? Onko varastoistasi löytynyt sananlasku kiinnostava, lämminhenkinen, hauska, kannustava, inspiroiva tai vaikkapa opettavainen?

Lähetä meille oma vaihtoehtosi tämän tai tulevien lausahdusten kommenttina, laitamme ehdotuksesti talteen tulevia lausumia varten! Ehkä joku päätyy aitoon pikkuhattuunkin. Halutessasi voit myös kertoa lyhyesti sananlaskun tai mietelauseen takana olevan tarinasi. Kotisivujen uutistoimitus pidättää oikeuden tarvittavaan muokkaukseen tai tarinan lyhentämiseen. Julkaistavat lauseet ja tarinat esitetään Mummolatuotannossa nimettöminä.

- Kotisivujen uutistoimitus -

 

Avainsanat: sananlasku, mietelause