KANSSAELÄMISTÄ vapaaehtoisena pikkaraisaskareissa

Sunnuntai 21.11.2010 - Tapio, talkkari pikkarainen

Mummon Kammarilta esitettiin tarinatuokioon osallistumista. Käsitin, että aiheen tulisi liittyä vapaaehtoistoimintaan ikääntyvien parissa. Mieleeni tulivat muistot pitkäaikaisista kanssakäymistilanteista erään vanhuksen kanssa. Vuosien saatossa tapaamisista tuli kummallekin tärkeitä.

Lue lisää »

Avainsanat: talkkari pikkarainen, vanhus

Päiväkirjamerkintöjä kyläpaikasta

Keskiviikko 20.10.2010 klo 12:23 - Otteita vapaaehtoisten päiväkirjasta, koonnut Kati Snellman-Mononen

Aamulla syksyn tuntua, päivällä sumuista, kaunis aurinko lähetti säteitään.

Olimme taas tulleet Kammarin kätköihin pelaamaan sudokua. Sitten pidettiin muisti- ja tuolijumpat. Kotialttarin äärellä rovasti Aulis Raunio puhui Sanaa.

Eilalle ja apuemännille kiitokset hyvästä kahvista.

Avainsanat: päiväkirja, kyläpaikka

Ikä - suhteellinen käsite

Perjantai 4.12.2009 klo 11:21 - Nina Uusitalo

Sairaalavierailut saattavat olla henkisesti rankkoja, mutta toisinaan
ainakin vapaaehtoisella on suunnattoman hauskaa. Ja tämän jutun johdannoksi kerron, että olen melkein 45-vuotias nainen.

Päivänä eräänä olin sairaalan käytävällä kaatamassa kahvia kuppeihin, kun kuulin takaani iloisen naisäänen huudahtavan: "Voi kun meillä on tollainen kiva pieni tyttö täällä!" Vaistomaisesti käännyin katsomaan osaston ulko-ovelle, oliko sieltä tulossa lapsiperhe vierailulle - enpä ollut huomannutkaan. Vaan oli minulla naurussa pitelemistä, kun kyseinen rouva rollaattoreineen ohitti minut hurmaavasti hymyillen ja tervehtien, hän olikin puhunut minusta!

Suosittelen kaikille, ja etenkin mahdollisesta keski-iän kriisistä kärsiville henkilöille, yhdessäoloa vanhusten kanssa - moni asia saa uudet mittasuhteet :-)

Avainsanat: sairaala, vanhus, ikä