Mummolla on kevättä rinnassa

Share |

Perjantai 28.4.2017 - Pirkko H


Mummoystäväni on innostunut kevään etenemisen myötä lähtemään kotoa virkistäytymään ja katselemaan maailmaa vähän kauempaakin kuin palvelutalon lähiympäristöä, joka on lähinnä parkkipaikkaa ja vilkasta katuliikennettä. Kevään vaihtelevat säät ovat usein muuttaneet suunnitelmiamme. Aurinkoisellakaan säällä kylmä tuuli ei aina houkuttele rollaattorikävelylle, saati sateinen märkä keli. Yritämme aina ennakoida viimeisimmistä viikon säätiedotuksista, koska sopisimme taas ulkoilutapaamisen.

Edellisellä tapaamisellamme ystäväni kertoi tohkeissaan, että jollakin asukkaalla on taitettava rollaattori. Hän kertoi tarvitsevansa sellaisen, koska on aikonut rohkaistua lähtemään kanssani kaupunkiin linja-autolla. Silloin pääsemme sujuvammin hieman laajemmin matkustamaan eri puolille kaupunkia. Palin eli palveluliikenteen vaihdot ja aikataulut ovat joskus aika hankalia sovittaa omiin juttuihin. Usein on myös monia hänelle kiinnostavia tapahtumia myöhemmin alkuillasta, jolloin Pali ei liikennöi. Keskustelimme käynnistä Apuvälineyksikössä Hatanpäällä.

Seuraavana päivänä ystäväni soitti innostuneena, että hän on jo ottanut yhteyttä sinne apuvälineyksikköön. Sovimme päivän milloin menemme hakemaan uuden kulkuvälineen. Tässä kohtaa Pali-kyyti toimii hyvin eli ovelta ovelle. Ystäväni lähtee Kuuselasta, minä olen vastassa ja Pali vie hänet takaisin. Hän pyysi, josko minä tilaisin Palin, kun hänellä ei ollutkaan aikatauluja. Mielelläni lupasin hoitaa asian. 

Tämä kevät ei ole ollut ystävälleni kovin mukavaa aikaa. Joulukuun loppupuolelta asti hän on ollut evakossa asunnostaan vakavan kosteusongelman vuoksi. Asuntoon ei ole saanut mennä korjauksen aikana. Kaikkia tavaroita ja papereita hänen ei tullut otettua mukaan asunnon vaihdossa, kun ei uskottu olevan pitkäaikainen juttu. Vieläkään ei ole tiedossa, koska pääsee omaan asuntoon takaisin. Hän sanookin, että tulit juuri oikeaan aikaan, joulukuun alussa, hänen ystäväkseen, muuten hän olisi ihan masentunut. On ollut mukava huomata, että hän on piristynyt. Meitä odottaa seikkailujen kevät ja kesä, kun pääsemme vapaasti liikkumaan.

 

         Aurinko paistaa pilvienkin takana eli tummillakin pilvillä on hopeareunus.